Højskoleprojektet

Højskoleprojektet er et udviklingsprojekt i forhold til unge, der har vanskeligheder i forhold til sociale og personlige kompetencer. Hvordan kan højskolens særlige ramme være med til hjælpe denne gruppe unge i forhold til uddannelse?
I det sidste højskoleforløb, som strækker sig over 30 uger har 8 unge deltaget. "Det er synligt for enhver, at flere af de unge har udviklet sig i en positiv socialiserende retning," siger Axel Lasthein-Madsen, højskoleforstander.
 
Projektejer og projektleder: Bornholms Højskole, Axel Lasthein-Madsen
Slutdato: 31.5.13 
  
 

Formålet med projektet på højskolen er at unge uafklarede bornholmere uden uddannelse, igennem et 16 ugers ophold føres ind i uddannelses- tankegangen i et miljø, hvor der lægges vægt på sociale og personlige kompetencer samt almen dannelse.

 

Undervisningen og skolens daglige rutiner er med til at bevidst-gøre de unge om gode kostvaner og motion. Skolens værksteder udvikler de unges praktiske og manuelle færdigheder med en kreativ og kunstnerisk tilgang. Der undervises endvidere i almene fag som dansk, matematik, engelsk, psykologi og filosofi. Det er altså hensigten at de unge igennem et ophold på højskolen opnår både personlige og faglige kompetencer for på sigt at blive parat til at vælge og gennemføre en ungdomsuddannelse

 
Målgruppen er unge bornholmere mellem 18 - 24 år, der har dårlige, faglige, forudsætninger for at starte en ungdomsuddan-nelse, hvilket ofte kan være grundet dårlige skoleoplevelser fra grundskolen.

Målgruppen til projektet er unge som har brug for et løft. De unge har måske været på kon-tanthjælp eller er droppet ud af en eller flere ungdomsuddannelser. Dårlige erfaringer fra grundskolen eller proble-mer hjemmefra kan ofte have stor indflydelse på unges motivation for at starte og gennemføre en ungdomsuddannelse. Det er hensigten med højskoleopholdet at sociale kompetencer, på lige fod med kreative og faglige kompetencer, skal stimuleres så motivationen for uddannelse vækkes.

 Læs mere om højskoleprojektet

Læs pressemeddelelsen fra Forstander Axel Lasthein-Madsen her
 
Læs midtvejsevalueringen her og slutevalueringen her
Uddannelse Til Alle