Uddannelse Til Alle

Bornholms unge er øens vigtigste råstof! Derfor skal vi også med stor alvor forholde os til prognoserne om, at årgangene af børn og unge bliver mindre og mindre. Mange unge får en uddannelse enten her på øen eller på den anden side af vandet, men der er også en gruppe som ikke kommer i gang med, eller afbryder en ungdomsuddannelse. Den gruppe er for stor og den skal blive mindre.
 
I dag vurderes at 84,3% af en bornholmsk ungdomsårgang gennemfører mindst en ungdomsuddannelse 25 år efter afsluttet 9. Klasse. Beregnes dette tal 10 år efter endt grundskole, det vil sige, når personen er midt i tyverne, er tallet kun 77,7%. Unge der ikke har påbegyndt en ungdomsuddannelse har en markant øget risiko for ledighed samt helt at stå udenfor arbejdsmarkedet.
Målet med projekt UTA er, at 95% af de unge skal have en uddannelse.
 
Projekt UTA er et markant regionalt projekt, der tager fat hele vejen rundt: fra indsatsen i grundskolen, der tidligt sætter ind overfor skoletrætte og udsatte unge, til sikring af overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse, til særlige indsatser målrettet unge ledige uden en kompetencegivende uddannelse. Der er tale om et samlet projekt fordelt på to prioriteter: UTA I har fokus på udvikling af nye pædagogiske metoder og indsatser på grundskole og ungdomsuddannelsesniveau. UTA II har fokus på samspil mellem kommune, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner, med særligt fokus på udvikling af en regional netværksmodel samt styrkelse af erhvervsuddannelserne.
 
Uddannelse Til Alle