Uddannelse Ovre

Uddannelse Ovre skal være et mere tilgængeligt valg for de unge som gerne vil starte på en ungdomsuddannelse som måske ikke udbydes på Bornholm. Det kan være en stor udfordring at finde frem til den rigtige skole og flytte hjemmefra på samme tid. Du kan i menuen til venstre "Overblik over skoler og boliger" få en oversigt over hvad der findes af boliger og skoler i netop dit område.

Derudover kan tanker om at forlade familie og netværk være en stor udfordring, når alle ens venner ikke er i gang med at flytte hjemmefra. Det er derfor vigtigt at fastholde det bornholmske tilhørsforhold, så de unge føler at der er brug for dem, når de kommer tilbage igen. Derudover er der samlet en håndfuld unge, som fortæller om deres historie, da de skulle i gang med en uddannelse ovre. Læs mere i menuen "Historier fra virkeligheden"

Derfor kan netværk til andre eksilbornholmere være med til at styrke dette tilhørsforhold blandt andet med sociale arrangementer i samarbejde med netværket BAGlandet. Netværket på Facebook hedder Østersøens Perle
og du kan melde dig direkte ind i gruppen ved at trykke på Facebook-
knappen. Gruppen skal både bruges som platform for sociale arrangementer og nyheder fra andre bornholmere, men det er også idéen at gruppen skal være et inspirationsforum, hvor det er muligt at læse andres erfaringer om en pågældende skole og spørge ældre elever hvordan fx studiemiljø eller boligforhold er i området.

Uddannelse Til Alle