/ Middelalderværkstedet

Middelalderværkstedet

 
BornPro og Bornholms Middelaldercenter har samarbejdert omkring oprettelsen af et værksted til unge mellem 15 og 25 år, som endnu ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse og som har brug for afklaring, vejledning og motivation, samt værkstedsarbejde i et trygt og forpligtende miljø.
 
Du kan se video fra det nye værkted her
 
Værkstedet giver mulighed for at arbejde med dyr, grønne områder, håndværk – og i mindre grad formidling, opleverser, kundeservice, mv. Værkstedet er henvendt til unge, der tiltrækkes af service- og oplevelsesindustrien men ikke har mulighed for direkte uddannelse eller arbejde dér. Derudover fungerer det som et tilbud til unge, som ønsker afklaring i forhold til en håndværksmæssig uddannelse. Mens de unge producerer midt i et oplevelsesmiljø, lærer de om gamle, danske håndværk.
 
Middelalderværkstedet arbejder tæt sammen med BornPro’s øvrige værksteder, herunder Træværkstedet. De unge kommer også på BornPro i Rønne og får et godt kendskab til erhvervsuddannelserne på Campus Bornholm. De unge anno 2013 vil ofte gerne "være på" – her får de muligheden, gennem middelaldertemaet og lærer samtidig at begå sig på en arbejdsplads. Tiltaget går på tværs af flere sektorer; afklaring/uddannelse, samt produktion og undervisning – det hele med oplevelses-/turismesektoren som ramme, hvilket er helt nyt.
 
Projektejer og projektleder: BornPro, Kathrine Petersen
Slutdato: 1.12.13
 
UTA kontaktperson: Flemming Storgaard Pedersen
3018 1649
 
Presseklip

BornPro har åbnet middelalder-satellt, 13.03.13, tidende.dk

 

Uddannelse Til Alle